מנדפים למסעדות – חפשו את חברת ליר

כמעט בכל מטבח ביתי, ובטח שבכל מטבח תעשייתי ובמטבחים של מסעדות, מותקנים מנדפי ריחות ועשן. אותם מנדפים מותקנים מעל לאזור הבישול במטבח ואמורים לקלוט לתוכם את אדי הבישול העולים מן הסירים. מדובר באדים שמנוניים ולעתים בעשן המצטברים בתוך המנדף. מחפשים חברה שתנקה עבורכם את המנדף? התקשרו עוד היום לחברת ליר, מהחברות המובילות בישראל בניקוי מנדפים וארובות. חברת ליר עובדת עם מסעדות רבות ומעניקה להן שירות מקצועי, אדיב, מהיר ונוח.

מנדפים למסעדות – למה חשוב לנקות מנדפים?

שומן המצטבר במשך הזמן בתוך המנדפים במסעדה עלול לגרום לבעיה בטיחותית ולבעיה תברואתית. הבעיה הבטיחותית באה לידי ביטוי בכך שהצטברות שומן בכמות גדולה בתוך המנדף הופכת אותו למוקד פוטנציאלי של התלקחות. מספיק שניצוץ קטן יעוף מאזור הכיריים ויגיע אל אזור המסננים הסתומים בשומן של המנדף שלא עבר ניקוי על מנת שהאזור כולו יתלקח. בעבר כבר אירעו מספר דליקות גדולות במסעדות בישראל לאחר שאיש לא טיפל במנדפים ולא ניקה אותם.
הבעיה התברואתית שנוצרת מהימנעות מניקוי המנדפים נוצרת כאשר טיפות של שומן ישן, שהצטבר בתוך המנדפים, מטפטפות על סירי הבישול שנמצאים על האש. החום של הבישול מחמם את שכבת השומן הקרושה שדבוקה למסנני המנדף, וממיסה אותה. אותו שומן שרוף וישן נבלע בתוך האוכל הטרי שמבשלים לסועדים.

איך מתבצע ניקוי מנדפים למסעדות?

חשוב מאוד לפנות למקצוענים שמתמחים בניקוי המנדפים, לצורך שמירה על תקינותם לאורך זמן. הניקוי שמבצעת חברת ליר נעשה תוך שימוש בחומרים שממיסים את השומן מעל המסננים של המנדף. כל זאת, בהתאם לתקנים הישראלי והאמריקני ותוך שמירה על תקינות המנדף. חברת ליר מקפידה על שמירת הציוד במטבחים שבהם היא פועלת ומכסה את כל מכשירי החשמל והשקעים שנמצאים בסביבה של המנדפים, לצורך שמירה עליהם ועל הבטיחות בעבודה.הטיפול נעשה בתיאום עם הלקוח ובשעות שנוחות לו. לרוב מדובר בשעות שבהן המסעדה לא פעילה. ניתן להתקין במנדפים סוגים שונים של מסננים: מסננים העשויים סיבי זכוכית, מסנני נייר, מסנני בד, מסנני פחם או אפילו מסנני נירוסטה.

תעודה לשירותי כיבוי האש

בתום הטיפול מקבל הלקוח תעודה המאשרת את ביצוע ניקוי המנדף. תעודה זו מוכרת על ידי שירותי כיבוי האש ועל ידי חברות הביטוח. מייד עם סיום הניקוי, מתאמת החברה עם הלקוח את מועד הטיפול הבא. כל זאת, על מנת שיהיה נוח ללקוח, מפעיל המסעדה, לעמוד בתקנים הנדרשים לבטיחות ולהיגיינה.